do 18 januari 2018, 06:43 uur

Geen vervolging na toespraak in Koerdisch

Er wordt geen vervolging instelt tegen de leider van een Koerdische partij in het Turkse parlement die zijn partijgenoten in het Koerdisch heeft toegesproken. Turk begon zijn toespraak in februari in het Turks, maar schakelde na enkele minuten over op het Koerdisch. Dat is bij wet verboden en vier personen dienden een aanklacht in tegen de politicus.

Het openbaar ministerie zei geen zaak te zullen aanspannen omdat Turk weliswaar Koerdisch gebruikte in het parlementsgebouw, maar alleen de leden van zijn eigen Democratische Samenlevingspartij toesprak.Er zijn 3 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 16 april 2009 om 12:33 pm uur.

  prima zo…
  overigens zou het inderdaad een ander verhaal zijn als hij het voltallig parlement in het koerdisch zou toespreken. In geen enkel land zou worden getolereerd dat een parlementslid in een andere dan de officiele bestuurstaal zou praten die door alle leden van het parlement wordt gesproken…

 2. htypr0
  Geplaatst op 16 april 2009 om 5:02 pm uur.

  koerd met de achternaam turk….

 3. kamer
  Geplaatst op 17 april 2009 om 4:24 pm uur.

  je hebt ook grieken met turkse achternamen…

  maar goed, voor 1938 hadden moslim inwoners van het nieuwe Turkije geen officiele achternamen…Niet moslims wel overigens! maar ook die moesten kiezen uit een van te voren opgesteld lijst waarbij uitzonderingen en eigen inbreng zelden werd geaccepteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl