wo 17 januari 2018, 19:14 uur

Fraude met kinderbijslag sterk overdreven

‘Allochtone ouders die hun kinderen in Marokko of Turkije naar school sturen, frauderen op grote schaal met kinderbijslag’, zo meldde RTL Nieuws op vrijdag 13 maart. Van de Marokkaanse gezinnen zou 54 procent frauderen, van de Turkse 31 procent. Ook andere media berichtten over deze massale fraude.

Het zou allemaal blijken uit een steekproef van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Maar met die ‘enorme fraude’ valt het wel mee: het blijkt te gaan om vermoedens van fraude bij slechts 1,4 procent van het totaal aantal bijslagkinderen in Turkije en Marokko. Dat schrijft de website Nieuws Checkers.

Het originele artikel ging over een vermoedelijke fraude van tientallen gezinnen die dubbele kinderbijslag krijgen voor kinderen in Marokko en Turkije. Maar veel media, waaronder SpitsNieuws en Elsevier brachten het nieuws groter dan het was.Er zijn 3 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 16 april 2009 om 12:29 pm uur.

  logisch dat deze bladen juist het nieuws negatief aandikken…
  turken en marokkanen zijn namelijk van nature fraudeurs, criminelen en onbetrouwbaar…
  En zo dragen sommige personen en bladen er in Nederland, iedere keer weer, net binnen de marges van de wet, mondejesmaat maar wel degelijk bij aan de negatieve beeldvorming en polarisatie in dit land!

 2. Hakan
  Geplaatst op 17 april 2009 om 9:56 pm uur.

  Je bent onschuldig totdat je schuld is bewezen en je strafrechtelijk bent veroordeeld. Op basis van vermoedens kan je niet iemand veroordelen. Om misverstanden te voorkomen. Ik keur elke vorm van fraude, groot of klein af. Wanneer worden de bonusopstrijkers in Nederland vervolgd. Zitten de belastingbetalers de bankbestuurders te sponsoren.

 3. ook hans san
  Geplaatst op 3 november 2009 om 4:25 pm uur.

  ja turken zijn handelaars geest is goed
  geen problem oke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl