di 16 januari 2018, 23:54 uur

Doden na verkiezingsgeweld Turkije

De lokale verkiezingen in Turkije zijn overschaduwd door geweld. Er vielen vijf doden en meer dan negentig gewonden. In zeker tien provincies braken vuurgevechten uit. Dat gebeurde in het oosten en zuidoosten van het land, waar de Koerden in de meerderheid zijn. De verkiezingen lijken uit te lopen op een tegenvaller voor de AK-partij van premier Recep Tayyip Erdogan.

Op basis van de eerste uitslagen komt zijn partij uit op zo’n 41 procent van de stemmen. De regeringspartij blijft daarmee duidelijk de grootste, maar het resultaat is wel beduidend minder dan bij de vorige verkiezingen, twee jaar geleden. Toen behaalde de conservatieve islam-partij 47 procent van de stemmen en Erdogan had vooraf ingezet op een evenaring van die score.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl