ma 18 december 2017, 23:18 uur

Een culinaire reis door Turkije

In het nieuwe ‘kookboek’ Turquoise reizen Greg Malouf (een succesvolle Australische kok van Libanese afkomst) en zijn ex-vrouw Lucy (schrijfster) door Turkije, de brug tussen Europa en Azië. Toen ze met het boek begonnen werd hen de vraag gesteld waarom ze in godsnaam een kookboek over Turkije wilden schrijven.

Volgens Malouf behoort de keuken van het land behoort een van de meest verfijnde ter wereld. “Wat zeg ik, de Turkse keuken is een van de klassieke keukens van de wereld. Vooral dankzij de Ottomaanse heersers, die tot 1918 in de regio de absolute macht hadden. In de paleizen van de sultans in Istanbul kookten de beste koks uit Damascus, Griekenland en zelfs Italië en Frankrijk. Hier kwamen alle ingrediënten van Oost en West bij elkaar, versmolten culinaire technieken tot een prachtige keuken”.

Lees verder over deze zoektocht naar Turkse culturen en gerechten in het Noordhollands Dagblad.Er is 1 reactie

  1. meltem
    Geplaatst op 15 december 2008 om 11:11 pm uur.

    ”’Toen ze met het boek begonnen werd hen de vraag gesteld waarom ze in godsnaam een kookboek over Turkije wilden schrijven. ”

    Hoezo ‘in godsnaam?” Slaat ook werkelijk nergens op!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl