vr 19 januari 2018, 06:17 uur

Rechten vrouwen in Turkije moeten beter

Turkije moet de vrouwenrechten en de persvrijheid verbeteren als het de hoop op het lidmaatschap van de Europese Unie levend wil houden. Dat heeft Eurocommissaris voor uitbreiding Olli Rehn gisteren in het Europees Parlement gezegd meldt het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag werd een jaarlijks EU-rapport over de stand van zaken met betrekking tot de toetreding van Turkije gepubliceerd. Rehn zei hier gisteren op een speciale bijeenkomst van de EU en Turkije over dat er verschillende terreinen zijn „waar dringend aandacht aan moet worden besteed.”

„Ik denk bijvoorbeeld aan de negatieve houding tegenover de pers”, zei Rehn. Hij noemde verder de blokkering van websites (zoals Youtube) „een bron van ernstige verontrusting.”Er is 1 reactie

  1. kamer
    Geplaatst op 6 november 2008 om 4:13 pm uur.

    vrouwenrechten, rechten van homo’s, lesbiennes en transgenders, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van nieuws en informatie vergaring, vrijheid van verenigen, religieuze gelijkheid en vrijheid, arbeidsrechtelijke bescherming, tegengaan eergerelateerd geweld…

    dit moet allemaal nog beter. Of de EU dat zegt en wilt of niet! Voor de mensen van Turkije en voor het land zelf!

    Maar EU werkt inderdaad als een stok achter de deur. want naar de groepen die dit al jaren nastreven luisterde anders de afgelopen 20 jaar helemaal niemand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl