wo 17 januari 2018, 19:08 uur

Marmaray-tunnel onder Bosporus is klaar

Turkije heeft de bouw afgewerkt van een verzonken tunnel op de bodem van de Bosporus. Die maakt deel uit van het ambitieuze Marmaray-project, dat tegen 2011/2012 een ‘landbrug’ wil verwezenlijken tussen Centraal-Azië en Europa. Daarbij is de afwerking van de tunnel een eerste belangrijke stap.

In totaal behelst het Marmaray-project, waarvan de kostprijs ruim twee miljard euro bedraagt, 76 kilometer spoorweg tussen Gebze (het Aziatische deel) en Halkali (het Europese deel), waarvan 13,5 km geboorde tunnels en 1,4 km verzonken tunnel op de Bosporus-bodem. De zogenoemde ‘tunnel van de eeuw’ zou tegen 2011/2012 open zijn voor spoorverkeer.Er zijn 2 reacties

  1. kamer
    Geplaatst op 23 oktober 2008 om 12:10 pm uur.

    een geweldig bouwwerk. wel eng zo dwars op de aardbevingslijn…

  2. Dickie
    Geplaatst op 24 oktober 2008 om 4:50 pm uur.

    Ik ga regelmatig naar Istanbul en heeeel graag ook. Geweldige stad. Heb ze bezig gezien met bouwen. Mooi dat die tunnel er komt, want het verkeer is altijd erg druk daar. Een punt heeft de vorige reactie wel: Wat als? In een aardbevingsgevoelig gebied? Wil er niet aan denken. Leve Istanbul!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl