wo 17 januari 2018, 19:09 uur

Turkije verdient plek in VN-Veiligheidsraad

Turkije verdient een plek in de VN-Veiligheidsraad, vanwege de steeds belangrijkere rol die het land speelt in internationale betrekkingen. Dat heeft de Turkse minister van buitenlandse zaken zondag gezegd, meldt Novum Nieuws.

Ali Babacan deed zijn uitspraken vlak voor hij naar New York vloog, waar hij nog eenmaal zal lobbyen voor toelating van Turkije tot de Veiligheidsraad. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zal op 17 oktober vijf nieuwe leden voor de raad kiezen, die dan twee jaar lid blijven. Voor West-Europa zijn er twee plaatsen in de raad te vergeven. Turkije neemt het op tegen Oostenrijk en IJsland.Er zijn 2 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 14 oktober 2008 om 10:54 am uur.

  oostenrijk en ijsland als concurrent in de verkiezing/benoeming???

  a;s het de veiligheidsraad om veiligheid is te doen, dan zou het zondermeer Turkije moeten worden!

 2. Bulent
  Geplaatst op 17 oktober 2008 om 2:12 pm uur.

  Ijsland inderdaad…die moeten we hebben.
  🙂

  Turkije was altijd al een belangrijk land in de internationale betrekkingen. Ware het niet dat het land tot nu toe zeer conservatief is geregeerd. Zo langzamerhand gaat het de goede kant op met onze Turkije…ik hoop dat we een plek krijgen in de VN veiligheidsraad. Maar daarmee is de kous nog niet af natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl