ma 18 december 2017, 21:28 uur

Man bekent oplichten ABN AMRO

Een medewerker van ABN AMRO heeft zijn werkgever opgelicht voor liefst 7,5 miljoen euro. De 57-jarige Hendrik D., die als kredietverstrekker werkte, gaf gisteren in de rechtbank toe een groot aantal leningen te hebben verstrekt aan Turkse ondernemers, die hem daarvoor 5 procent provisie betaalden.

In ruil loodste hij de kredietaanvraag langs veiligheidssystemen van de bank en verzuimde hij strenge controle door het Bureau Krediet Registraties, schrijft het Algemeen Dagblad.

De fraude kwam aan het licht door een anonieme melding via de Criminele Inlichtingen Eenheid, dat in Turkse kring tegen gunstige voorwaarden grote geldleningen werden verstrekt.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl