di 16 januari 2018, 09:00 uur

Kleine groep heeft moeite met taal

De wat ouder en minder goed opgeleide eerste generatie Turken heeft het meest moeite met de Nederlandse taal. De tweede generatie blijkt nauwelijks problemen te hebben met het Nederlands. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die maandag openbaar werden.

Ongeveer 15 procent van de Turken heeft vaak of altijd moeite met het voeren van een gesprek en met lezen en schrijven in het Nederlands. Schrijven geeft het vaakst problemen.

In Nederland geboren Turken en Marokkanen rapporteren nauwelijks grote problemen met de taal. Ze verschillen daarin niet van Surinamers en Antillianen, van wie ook de eerste generatie al relatief weinig problemen met het Nederlands ondervindt.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl