di 16 januari 2018, 20:43 uur

Turkse president bezoekt Armenië

De president van Turkije, Abdullah Gul, brengt dit weekend een bezoek aan Armenië. Dit is een vrij bijzonder feit gezien de zeer moeizame relatie tussen beide landen. Gul zal te gast zijn bij de voetbalinterland tussen Armenië en Turkije in de Armeense hoofdstad Jerevan komende zaterdag.

De twee landen hebben een groot meningsverschil over het voormalige Ottomaanse Rijk. De Armeense regering beschuldigt de vroegere Ottomaanse regering ervan begin twintigste eeuw honderdduizenden Armeniërs te hebben vermoord. Volgens Turkije is er geen sprake van een genocide, maar zijn de slachtoffers gevallen door een burgeroorlog.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl