wo 17 januari 2018, 04:16 uur

VVD: Turkije beperkt lid van EU

De VVD vindt dat Turkije hooguit op basis van een beperkt lidmaatschap lid kan worden van de Europese Unie, en pas over tien jaar. Dit staat in het programma voor de Europees verkiezingen dat de partij heeft gepresenteerd meldt NRC.

Als Turkije lid wordt van de Unie, kan er volgens de liberalen geen sprake zijn van een vrij personenverkeer. Dit is één van de belangrijke aspecten van de EU waardoor burgers van één van de lidstaten zich in de hele Unie kunnen vestigen en werken.

Het verkiezingsprogramma van de VVD is opgesteld door oud-VVD-leider en ex-Europees commissaris Frits Bolkestein. Hij erkende gisteren persoonlijk tegen een Turks EU-lidmaatschap te zijn.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl