do 18 januari 2018, 06:40 uur

Erdogan bij begrafenis slachtoffers

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan was maandag aanwezig bij de begrafenis van de slachtoffers van de bloedige aanslag in Istanbul afgelopen zondag. De plechtigheid werd bijgewoond door duizenden mensen meldt Nu.NL.

Op de doodskisten lag de Turkse vlag. De premier riep op rustig te blijven. Veel aanwezigen riepen leuzen tegen de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. Erdogan noemde de PKK niet bij naam, maar suggereerde wel dat er een verband is met de militaire operaties tegen de PKK in Noord-Irak.

De Europese Unie en de NAVO veroordeelden de aanlag in de sterkste bewoordingen. Secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer van de NAVO sprak over een “afschuwelijke aanslag op onschuldige burgers”.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl