vr 19 januari 2018, 12:41 uur

Elf maanden voor doodsteken scholier

de plaats van het delictHet gerechtshof in Amsterdam heeft dinsdag de 15-jarige Hüseyin P. veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie en behandeling in een kliniek voor jeugdpsychiatrie. De jongen stak op 11 oktober bij het Technisch College (TeC) in Amsterdam-West zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari dood.

De straf is gelijk aan het oordeel van de rechtbank eerder dit jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had in hoger beroep onvoorwaardelijke jeugd-tbs geëist. Bij deze variant verblijft de verdachte in een gesloten inrichting.

De verdachte ging zelf in hoger beroep. Volgens zijn advocaat, Bram Moszkowicz, was de jongen slachtoffer van pesterijen en heeft hij gehandeld uit noodweerexces, een vorm van zelfverdediging.Er is 1 reactie

  1. Emre
    Geplaatst op 23 juli 2008 om 8:02 am uur.

    Jammer voor de toekomst van deze jongen. Hij zal later er spijt van krijgen. Maar dat word dan te laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl