ma 18 december 2017, 11:33 uur

Tientallen gedagvaard voor couppoging

De Turkse justitie heeft 86 mensen aangeklaagd wegens betrokkenheid bij een terreurgroep die de regering met geweld omver wilde werpen. Dat heeft hoofdaanklager Aykut Cengiz Engin gisteren bekendgemaakt.

Van de 86 verdachten zitten er 48 vast. De verdachten zijn leiders uit het leger, de zakenwereld en de pers, zoals de partijleider van de kleine ultranationalistische partij Ergenekon.

Door de arrestatie van de verdachten zijn de politieke spanningen in Turkije verder opgelopen.Er zijn 8 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 15 juli 2008 om 11:41 am uur.

  vele verhalen in verhalen. dit is een erg complexe zaak…
  Erg schadelijk voor de democratie. Dat het nu uitkomt en op deze manier, komt alleen maar 1 groep uit natuurlijk! Enfin, afwachten wat er uit komt!

 2. htypr0
  Geplaatst op 15 juli 2008 om 8:04 pm uur.

  Waarom enfin. Voel je je slımmer als je Frans praat ofzo. Ik vınd het gwn zeer ‘gay’ van je dat je
  Enfın=Fınally=Uıteındelıjk=HeleSukur gebruıkt

 3. kamer
  Geplaatst op 17 juli 2008 om 11:30 pm uur.

  hyptro,
  Heb je echt niet door hoe problematisch je klinkt en bent. Je scheldt. Maakt mensen en hun meningen de hele tijd belachelijk. Beweerd dat je het nederlands goed kent. Verbindt conclusies over iemand zijn wezen aan diens woordkeuze. En ga zo maar door. Ik heb geen zin in jou therapie. Volgens mij zal je dat met de tijd wel oplossen. Wordt toch volwassen….

 4. htypr0
  Geplaatst op 18 juli 2008 om 9:34 pm uur.

  Je kunt mijn naam niet eens spellen. Ä°k scheld en maak mensen en hun mening belachelijk? De meningen/comments van jou zijn al belachelijk daar hoef ik niet voor te zorgen.
  Ä°k ben ook goed in Nederlands.. Zo te zien ben jij dat niet.
  Nederlands is met een hoofdletter en jou is een bez.vnw dat betekent dat het een bezit aangeeft… Conclusie jou + w

 5. marry
  Geplaatst op 19 juli 2008 om 8:46 am uur.

  Htypro, waarom ben je toch altijd zo’n opgestoken staartje? Het is duidelijk dat er meningen tegenover elkaar staan in dit conflict, jammer want het gaat er weer heet aan toe in Turkije (letterlijk en figuurlijk). Je schrijft prima en beschaafd Nederlands.. je bent niet dom.. gebruik die talenten dan ook!

 6. kamer
  Geplaatst op 19 juli 2008 om 5:12 pm uur.

  ik zei niet dat jou Nederlandse spelling niet goed was, maar de vertaling turks nedelands…kennelijk ben je dus wel slecht in begrijpend lezen.

  Als je iets te zeggen hebt op de inhoud van mijn berichten prima…daar heb ik niets op tegen. maar ga niet op de persoon spelen a.u.b. dat is zo onvolwassen en verpest de sfeer van de site. typetjes als jou maken dat er ook niet normaal meer wordt gecommuniceerd op deze site en dat meningsverschillen meteen een reden worden voor persoonlijke aantijgingen!

  wat jij belachelijk vind, is een mening van een ander. dat geeft jou geen reden om de ander als persoon belachelijk te maken.

  En ik zie al helemaal geen reden waarom je een toespeling over sexualiteit erbij moet halen. dat getuigt ook alleen maar van hoe jij in elkaar zit!

 7. xs4me
  Geplaatst op 20 juli 2008 om 4:26 am uur.

  @ Kamer,

  het is toch duidelijk dat je met een kleine jongen te maken hebt. Laat hem nou maar! Je doet jezelf tekort door op hem in te gaan!

 8. xs4me
  Geplaatst op 20 juli 2008 om 4:39 am uur.

  enfin betekent in het turks niet hetzelfde als hele sukur!
  en het is wel algemeen aanvaard nederlands, en zelfs van een redelijk officieel en chique aard! dat jij dat als Gay ervaart is inderdaad zoals kamer zegt typerend voor jou!

  – Ik heb nog even bij mijn collega’s nagevraagd wat zij van het gebruik van ‘enfin’ vinden, Alle Nederlanders vonden er niets raars aan, de twee turkse en surinaamse collega’s die ik heb konden begrijpen dat het ‘gayish’ klonk. Maar wat zegt dat?

  Antwoord lijkt me duidelijk! Zodra het niet je moedertaal is of de taal van je praktijk van leven en dagelijks gebruik en kringen waarin je verkeerd, klinkt het al gauw als vreemd, gek, soft, fout, hoogdravend, gay.

  genoeg woorden besteed aan het onderwerp. Ik zou zeggen ‘hepinize iyi uykular’ (ozellikle sana htypr0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl