zo 21 januari 2018, 15:08 uur

Turkse politie verijdelt coup

De Turkse politie heeft dinsdag 24 mensen, onder wie twee oud-generaals, opgepakt voor een poging de regering omver te werpen. Het gaat volgens het Algemeen Dagblad om veronderstelde leden van het nationalistische netwerk ‘Ergenekon’, dat door moorden en bomaanslagen de regering ten val wilde brengen. Een van de gearresteerde oud-generaals is Sener Eruygur.

Hij staat aan het hoofd van een seculiere organisatie die is aangemerkt als een van de drijvende krachten achter massademonstraties tegen de regering van vorig jaar. Andere arrestanten zijn het hoofd van de Kamer van Koophandel in Ankara en een journalist die bekendstaat als zeer kritisch tegenover de regering. Een politieonderzoek van ruim een jaar ging aan de arrestaties vooraf.Er zijn 3 reacties

 1. Darul
  Geplaatst op 2 juli 2008 om 2:15 am uur.

  Niks anders dan een schijnvertoning door Erdogan en zijn onderdanen. Intimidatie eerste klasse. Ik heb in Turkije vele regeringen meegemaakt, maar heb een dergelijke wanvertoning nog nooit meegemaakt. Alle kranten, nieuwszenders, tv stations die ook maar een beetje kritiek durven te uiten en bepaalde wandaden openbaar maken, worden heel hard aangepakt, opgepakt en verboden.

 2. kamer
  Geplaatst op 2 juli 2008 om 10:53 am uur.

  idioten…
  mochten alle aantijgingen waar zijn, dan zijn het idioten!

 3. htypr0
  Geplaatst op 3 juli 2008 om 11:07 pm uur.

  hoe weet je dat Erdogan erachter zit dan je spaced zonder feiten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl