zo 17 december 2017, 03:12 uur

Vragen naar etniciteit patiënt

artsArtsen zouden veel vaker moeten vragen naar de etniciteit van patiënten. Op die manier kunnen ziektes die vaker voorkomen onder bepaalde bevolkingsgroepen eerder gediagnosticeerd en beter behandeld worden. Artsen vragen nu vaak niet naar de afkomst van patiënten, uit angst dat dit als dicriminatie gezien wordt meldt het ANP.

De Vereniging Klinische Genetica Nederland heeft het probleem aangekaart bij staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid. ,,Artsen willen vaak wel de herkomst van een patiënt registreren, maar als dat standaard op formulieren wordt gezet, vinden beleidsmakers in een ziekenhuis dat lang niet altijd goed”, aldus geneticus Piero Giordano, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl