do 18 januari 2018, 14:53 uur

Geen betaald verlof bij dienstplicht

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vindt dat politieagenten met een dubbele nationaliteit geen betaald verlof moeten krijgen voor de periode waarin ze in hun vaderland dienstplicht vervullen.

De bewindsvrouw zei dinsdag in de Tweede Kamer dat ze af wil van deze regeling. De regeling geldt voornamelijk voor Nederlanders die ook een Turks paspoort hebben. Zij moeten in Turkije een dienstplicht vervullen. Die kan gedeeltelijk worden afgekocht, waarna een dienstperiode van drie weken resteert. Agenten, maar bijvoorbeeld ook militairen, kunnen daarvoor betaald verlof krijgen.

Ter Horst zal in het kabinet overleggen over afschaffing van de verlofregeling.Er is 1 reactie

  1. suleymani MKN
    Geplaatst op 23 april 2008 om 12:11 pm uur.

    nou ik wil wel aangeven dat ik van die regeling heb gebruik gemaakt. een uitstekende arbeidsvoorwaarde. jammer dat het afgeschaft gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl