wo 17 januari 2018, 05:52 uur

Uitspraak Turks godsdienstonderwijs

Religieus onderwijs toegespitst op de soennitische meerderheid is niet verplicht voor alle Turkse kinderen. Dat heeft het Turkse hooggerechtshof geoordeeld. Het vonnis is een overwinning voor de alevitische gemeenschap in Turkije, die zegt al jaren te worden gediscrimineerd. Alevieten zeggen dat de ‘soennitische’ godsdienstlessen een poging tot assimilatie zijn, schrijft DeMorgen.

Het Turkse ministerie van onderwijs zal nu moeten beslissen of er ook godsdienstonderwijs voor niet-soennieten komt, of dat het godsdienstonderwijs facultatief wordt. Naar schatting 20 procent van de Turkse bevolking – vijftien miljoen mensen – is aleviet.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl