vr 19 januari 2018, 06:28 uur

Akkoord opheffing hoofddoekverbod

Het Turkse parlement is zaterdag in overgrote meerderheid akkoord gegaan met een grondwetswijziging waardoor er een einde komt aan het verbod om hoofddoekjes te dragen op universiteiten. Dat meldt Het Parool.

Het besluit is erg omstreden in Turkije, waar seculiere Turken bang zijn voor een islamisering van hun land. Het opheffen van het verbod om hoofddoekjes te dragen op universiteiten, zien zij als het verlies van zo’n seculiere verworvenheid.

Van de 550 parlementariërs stemden 411 volksvertegenwoordigers voor de hervorming. Tegelijkertijd demonstreerden volgens Turkse media bijna 100.000 mensen een paar kilometer van het parlement in Ankara tegen het besluit, schrijft de krant.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl