do 18 januari 2018, 05:07 uur

Protest in Ankara tegen hoofddoekplan

Tienduizenden mensen zijn zaterdag in de Turkse hoofdstad Ankara de straat opgegaan om te demonstreren tegen een regeringsplan om het dragen van een hoofddoek op de Turkse universiteiten toe te staan. Tegenstanders vrezen het begin van een geleidelijke islamisering van de seculiere republiek.

De betoging vond plaats in de buurt van het mausoleum van de stichter van de moderne Turkse republiek, Mustafa Kemal Ataturk. Volgens de militaire autoriteiten die het mausoleum beheren waren er ongeveer 100.000 demonstranten. “Turkije is seculier en zal seculier blijven”, schreeuwden de manifestanten. Veel mensen zwaaiden met Turkse vlaggen en afbeeldingen van Ataturk.Er is 1 reactie

  1. sanane len
    Geplaatst op 30 oktober 2012 om 3:28 pm uur.

    atanin gotunu yalayin o pis kafirin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl