do 18 januari 2018, 05:03 uur

Premier wil einde hoofddoekenverbod

Het hoofddoekverbod op universiteiten in Turkije moet worden opgeheven, zo vindt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. De Turkse premier deed zijn uitspraak in de Britse krant Financial Times.

Het verbod moet uit de grondwet worden verwijderd, vindt hij. “Door het ‘probleem van de hoofddoek’ op te lossen zet Turkije een belangrijke stap naar democratie, modernisering en secularisatie”, aldus Erdogan. “Het is niet eerlijk dat sommige vrouwen geen kans op een carrière krijgen omdat zij geen hoofddoek mogen dragen”. Dit mag geen probleem zijn, vindt de premier. “Dat is het niet in westerse landen, dus dat mag het ook niet in Turkije zijn.”

Critici vrezen volgens het Belgische Knack.be dat de opheffing van het verbod een eerste stap is naar de verplichting van de hoofddoek. Velen vinden juist de verbanning van het hoofddeksel naar de privésfeer symbool staan voor de modernisering en secularisatie van Turkije. Het verbod op hoofddoeken in Turkse universiteiten geldt sinds 1982.Er zijn 5 reacties

 1. Test
  Geplaatst op 20 september 2007 om 2:08 pm uur.

  Op deze punt ben ik het eens met de Premier. Alleen moet het wel ten strengste verboden worden dat politieke voorkeuren middels kleding kenbaar worden gemaakt.

 2. Uncap
  Geplaatst op 21 september 2007 om 3:04 pm uur.

  En dat is nou net wat altijd helaas gebeurd is Test.

 3. Gouden-Hoorn
  Geplaatst op 22 september 2007 om 1:41 am uur.

  Dat verbod moet worden gehandhaafd, je kunt immers nooit weten en achterhalen met welk motief mensen een hoofddoek dragen, vandaar een algemeen verbod!

 4. sem
  Geplaatst op 23 september 2007 om 12:10 am uur.

  waar maken we ons druk mensen

 5. jori
  Geplaatst op 3 oktober 2007 om 12:20 pm uur.

  We maken ons druk over het feit dat Erdogan Turkije probeert te islamitiseren. Religie is in Turkije op dit moment precies waar het zijn moet: in de Moskee. AKP probeert religie weer in de samenleving terug te krijgen, helaas.
  Dit zal het begin zijn van allerlei maatregelen ten gunste van de religie in de samenleving….Turkije, en dus ook AKP zou trots moeten zijn op zijn seculiere karakter!!!! (heel anders dan in Nederland, Duitsland e.a. waar religie nog steeds prominent aanwezig is in politiek en het openbare leven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl