ma 18 december 2017, 11:32 uur

Alanya krijgt Nederlandse kerk

De Turkse badplaats Alanya krijgt vanaf 4 november wekelijks Nederlandse kerkdiensten om vakantiegangers tegemoet te komen. De nieuwe gemeente krijgt de naam Nederlandse Interkerkelijke Gemeente in Alanya (NIGA).

De organisatie van de gemeente ligt in handen van de EPNSP, een Stichting voor Evangelisch Pastoraat onder Nederlanders in Spanje en Portugal, dat verbonden is aan de Protestantse Kerk in Nederland. Voor de diensten wordt om de twee of drie maanden een emeritus predikant uit Nederland gecontracteerd. .

Het gemeentebestuur van Alanya heeft er alle begrip voor dat de Nederlandse christenen die in Alanya wonen of op vakantie komen behoefte hebben aan een plaats waar zij op zondag kunnen samenkomen.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl