do 18 januari 2018, 04:57 uur

Turkse leger dreigt met ingrijpen

Een dag voor de derde ronde van de presidentsverkiezingen waarschuwt de opperbevelhebber van het Turkse leger dat ‘kwade krachten’ de seculiere Turkse staat proberen te ondermijnen. Dat schrijft Elsevier.

‘Dat zien wel elke dag beetje bij beetje terug,’ zegt de opperbevelhebber, generaal Yasar Buyukanit, op de website van het Turkse leger. Generaal Yasar Buyukanit waarschuwt voor ‘kwade krachten’. ‘Het is onze taak om de seculiere democratische republiek en het gedachtegoed van de stichter Atatürk te beschermen. Als het nodig is grijpen we in,’ waarschuwt de generaal.

Buyukanit zei niet wie volgens hem probeert ‘de seculiere aard van de Turkse staat aan te tasten’. Maar het is duidelijk dat hij doelt op minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül (56), de gedoodverfde nieuwe president van Turkije.Er is 1 reactie

  1. typische nederlands :-))
    Geplaatst op 31 augustus 2007 om 3:43 pm uur.

    typisch nl manier van ‘ uiting ‘.
    onzin zoals gewoonlijk. wel leuk natuurlijk voor de anti turken en anti moslims .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl