do 18 januari 2018, 06:41 uur

Imams eisen overwerk vergoeding

Turkse imams moeten geld krijgen voor de vele overuren die ze maken. Daarvoor heeft het hoofd van de imamvakbond Diva-Sen, Huseyin Demirci, woensdag gepleit. Ongeveer zeventigduizend door de overheid betaalde islamitische gebedsleiders staan volgens Demirci om 04.00 uur op en zijn pas om middernacht klaar. Turkse ambtenaren krijgen hun overwerk uitbetaald, maar imams zijn uitgesloten van die regeling.

Volgens Demirci verdienen imams ongeveer 440 euro per maand. Ze zijn daarmee de laagst betaalde ambtenaren. De grootste imamvakbond, Diyanet-Sen, verzet zich tegen het plan van Demirci, omdat imams weten waar ze aan beginnen als ze een baan aannemen in een moskee. Het hoofd van de vakbond, Ahmet Yildiz, zei wel dat vanwege de lage lonen zo’n zesduizend Turkse moskeeën zonder imam zitten.

Geloof en staat zijn in Turkije formeel van elkaar gescheiden, maar een overheidsorgaan leidt de moskeeën in het land. Alleen het overheidsorgaan mag imams een baan in een moskee geven.Er zijn 2 reacties

  1. Hasret
    Geplaatst op 16 augustus 2007 om 6:54 pm uur.

    Het moet niet nog gekker gaan worden. Imams gaan betalen? Tjonge Jonge wat gaan we straks krijgen?

  2. woods
    Geplaatst op 17 augustus 2007 om 7:24 pm uur.

    NATUURLYK MOET JE ZE BETALEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl