do 18 januari 2018, 04:54 uur

Gül opnieuw presidentskandidaat

De Turkse regeringspartij AKP wil dat de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül de nieuwe president van Turkije wordt. De conservatief-islamitische partij nomineerde Gül maandagavond tot kandidaat voor de verkiezingen, meldde de Turkse televisie.

Met het besluit houdt de AKP vast aan haar wens dat Gül huidig president Ahmet Necdet Sezer opvolgt. Eerder dit jaar zag Gül zich genoodzaakt zijn kandidatuur voor het presidentschap terug te trekken omdat het parlement en de strijdkrachten dwars lagen.

Het nieuwe parlement kiest de president op maandag 20 augustus. Voor een geldige uitslag moet twee derde van de parlementsleden deelnemen. Bij een eventuele tweede en derde ronde is dat niet meer nodig.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl