wo 17 januari 2018, 04:16 uur

Turkije zondag naar de stembus

Turkije houdt zondag parlementsverkiezingen. Verreweg de belangrijkste issues bij de verkiezingen zijn de Islam en de Koerden. De seculiere Turkse gemeenschap, die de steun heeft van het leger, vreest dat premier Recep Tayyip Erdogan en zijn partij uit zijn op de islamisering van Turkije.

Erdogan ontkent dat en zijn regering heeft westerse hervormingen doorgevoerd om Turkije in aanmerking te laten komen voor het lidmaatschap van de Europese Unie. Maar de seculieren zien hun vrees bevestigd door recente pogingen van Erdogan om minister van buitenlandse zaken Abdullah Gul, die net als hij wortels heeft in de politieke islam, tot president te benoemen.

De Koerdische kwestie speelt ook een belangrijke rol. Op een campagnebijeenkomst van de Nationale Actiepartij (MHP) wierp partijleider Devlet Bahceli een strop over de rand van het podium, om zijn boodschap over te brengen dat Erdogan te slap optreedt tegen terreur en dat de premier de gedetineerde leider van de Koerdische rebellenbeweging PKK, Abdullah Ocalan, moet ophangen schrijft De Pers in een uitgebreid artikel.Er is 1 reactie

  1. rene berntsen
    Geplaatst op 22 juli 2007 om 1:26 pm uur.

    The Kurds Want to be ecnolidged by the Tury goverment i believe. Of course the goverment cannot accept terrorisem, but the most Kurds want to be by Turky. I trust the Turky goverment and it will be good that the army should decide to be cooperatie with the (new) Turkish leader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl