wo 17 januari 2018, 05:59 uur

Yildirim bij volharding SP verlaten

SP’er Düzgün Yildirim wordt waarschijnlijk uit de partij gegooid als hij zijn zetel in de Eerste Kamer blijft opeisen. Dat heeft partijleider Jan Marijnissen dinsdag gezegd in het televisieprogramma Nova.

Marijnissen beschuldigt Yildirim ervan dat hij twee keer op zichzelf heeft gestemd. In totaal zouden de zes stemmen op Yildirim voldoende blijken om zijn plaats in de Eerste Kamer te garanderen. Als hij uit de partij wordt gezet, kan Yildirim als eenmansfractie in de Senaat blijven zitten.

Inmiddels heeft Yildirim met een groepje medestanders het Comité Democratisering SP opgericht. Dit verwijt het SP-bestuur dat het zich schuldig maakt aan censuur, intimidatie en ondemocratisch handelen. Het comité zou al honderden steunbetuigingen uit de partij hebben binnengekregen.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl