do 18 januari 2018, 14:54 uur

Premier verlaat politiek bij verlies

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan verlaat de politiek als zijn Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) er bij de verkiezingen van aanstaande zondag niet in slaagt de macht met zo’n meerderheid te heroveren, dat hij alleen kan doorregeren. Dat heeft de premier gezegd, melden de Turkse media.

Erdogan deed de uitspraak op een bijeenkomst in de westelijke stad Isparta en daagde zijn opponenten uit hetzelfde te doen. ,,Als wij niet alleen de macht kunnen veroveren, stap ik uit de politiek”, zei Erdogan.

De verwachting is dat de AKP het goed zal doen bij de verkiezingen. Peilingen geven de partij de overwinning, hoewel met een kleinere marge dan voorheen. De verkiezingen worden vier maanden vervroegd gehouden vanwege spanningen tussen de AKP en de seculiere oppositie die de verkiezing van een nieuwe president door het parlement blokkeerde.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl