wo 17 januari 2018, 19:10 uur

Yildirim wil senaatszetel houden

Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim is niet van plan zijn zetel af te staan aan de SP. Hij heeft dat dinsdag laten doorschemeren op zijn weblog. Yildirim werd met voorkeurstemmen in de senaat gekozen. Bestuur en partijraad van de SP willen echter dat hij zijn zetel opgeeft, omdat er een afspraak is dat bij senaatsverkiezingen niet wordt afgeweken van de officiële kandidatenlijst.

Op zijn weblog bestrijdt Yildirim dit. Hij blijft erbij „dat het landelijk bestuur geen beroep had moeten doen op het teruggeven van de zetel” omdat hier niets over is opgenomen in de SP-statuten. Volgens hem wil het SP-bestuur „achteraf en ten onrechte het resultaat van de verkiezing terugdraaien”.

Yildirim zal zijn besluit donderdag officieel bekendmaken tijdens een persconferentie in Zwolle.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl