ma 18 december 2017, 11:45 uur

Dodelijke teken teisteren Turkije

Drie vrouwen zijn vrijdagavond gestorven in het midden van Turkije, nadat ze gebeten werden door teken die drager zijn van de Congo-Krim virale hemorragische koorts. Dat meldt de Gazet van Antwerpen zaterdag.

De drie sterfgevallen brengen het aantal slachtoffers dat in 2007 aan de ziekte overleed, op minstens veertien.

In Turkije blijft het aantal sterfgevallen aan de Congo-Krim-koorts stijgen, sinds de ziekte, die veroorzaakt wordt door een virus dat verwant is aan het Ebola-virus, in 2003 opdook. In 2003 stierven zes mensen aan het virus; in 2006 waren dat er al 27, hoofdzakelijk in Centraal-Anatolië. Ongeveer vijf procent van de gevallen is dodelijk.

De koorts, waarvoor geen behandeling bestaat, werd in 1944 voor het eerst beschreven in de Krim, op de noordelijke oever van de Zwarte Zee, die ook aan Turkije grenst.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl