do 18 januari 2018, 04:56 uur

Turkse oppositie naar hooggerechtshof

De seculiere Turkse oppositie heeft het hooggerechtshof dinsdag verzocht een stemming in het parlement over directe presidentsverkiezingen ongeldig te verklaren. De regering van premier Recep Tayyip Erdogan wil dat de president in Turkije door het volk wordt gekozen, en niet door het parlement, zoals nu het geval is. Daarvoor is vorige week een amendement aangenomen.

De grondwetswijziging van vorige week is volgens de oppositie echter niet op legale wijze aangenomen. Een van de wetsartikelen zou niet de vereiste tweederde meerderheid hebben gekregen en er zou niet geheel geheim zijn gestemd.

Het kan weken duren voordat het hof uitspraak doet, en daarna moet de grondwetswijziging nog worden goedgekeurd door Sezer, die er eerder al zijn veto over heeft uitgesproken. De president kan niet nogmaals zijn veto uitspreken, maar kan wel een referendum gelasten over het amendement.Er zijn 4 reacties

 1. kysr38
  Geplaatst op 6 juni 2007 om 2:02 pm uur.

  meclis secemedi, halka sectirmiyorlar kim sececek o zaman.
  Deniz baykal isleri karistiriyor yine.Insallah anayasa mahkemesi bu sefer duzgun bir karar verirde millet yeni cumhurbaskanini secer, sezerde def olup gider.

 2. erkek
  Geplaatst op 6 juni 2007 om 6:21 pm uur.

  lanet olsun su turk soluna, baykal basta
  adamlar turk degil, turk dusmani

 3. yanlizkurt
  Geplaatst op 6 juni 2007 om 11:18 pm uur.

  cumhurbaskani belli birakin abdullah gul olsun.. deniz baykal turkije yi 2 gunde satar!!! akp sayesinde turkije duzene girdi neolur birakin ve bu duzeni bozmayin !!! turk milleti artik rahatligi hak ediyo!

 4. Gorkum
  Geplaatst op 7 juni 2007 om 3:54 am uur.

  Dit gaat leuk worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl