di 16 januari 2018, 08:59 uur

Grondwetwijziging Turkije goedgekeurd

Het Turkse parlementHet Turkse parlement heeft donderdag een grondwetswijziging goedgekeurd die het mogelijk maakt dat de president rechtsreeks door het volk wordt gekozen in plaats van door het parlement.

370 van de 550 parlementariërs stemden voor het amendement. President Ahmet Necdet Sezer moet nog zijn fiat geven. Sezer heeft laten doorschemeren dat hij zijn veto zal uitspreken, omdat de grondwetswijziging in zijn ogen te snel is doorgedrukt zonder een behoorlijk debat.Er is 1 reactie

  1. Gorkum
    Geplaatst op 12 mei 2007 om 4:35 pm uur.

    Hij kan zijn veto maar eenmaal uitspreken…na een nieuwe behandeling in het parlement kan-ie de wijziging niet tegenhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl