do 18 januari 2018, 14:42 uur

Veroordeling voor racistische mail

De Gentse beveiligingsfirma Euro-Lock is schuldig bevonden aan discriminatie van Murat Caliskan, een sollicitant van Turkse komaf. Het bedrijf moet van de rechter nu elke sollicitatie behandelen zonder onderscheid wegens nationaliteit of etnische origine.

Als dat niet gebeurt, moet de firma per inbreuk een dwangsom van 2.500 euro betalen aan het slachtoffer van de discriminatie en een som van 500 euro aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen. Euro-Lock moet ook betalen voor de publicatie van de uitspraak in vijf dagbladen.

De 34-jarige Murat Caliskan reageerde eind november op een vacature bij Euro-Lock, en kreeg de volgende dag al een mailtje terug. Hij werd in een standaardbrief afgewezen wegens “niet de geschikte persoon voor de vacante betrekking”. Aan de mail hing echter nog een interne mail vast met daarin “Kan jij die persoon afwimpelen? Een vreemdeling die beveiliging zal verkopen, dat heb ik nog niet gezien.”Er is 1 reactie

  1. vacature dietist
    Geplaatst op 8 mei 2011 om 10:54 am uur.

    Generally I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, quite great post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl