wo 17 januari 2018, 19:05 uur

Kerkleider Armenië niet naar Turkije

Het hoofd van de Armeens-Apostolische Kerk, Catholicos Karekin II, heeft bedankt voor een uitnodiging van de Turkse autoriteiten om donderdag de heropening van een Armeense kerk in Oost-Turkije bij te wonen.

Dat heeft zijn kantoor dinsdag laten weten. Karekin laat verstek gaan omdat de kerk in een museum is veranderd en de ceremonie een niet-religieus karakter heeft. Het Armeens kerkje op het eilandje Akthamar in het Meer van Van is het enig overgebleven Armeens bouwwerk uit de middeleeuwen in Turkije.

De renovatie is mede bekostigd door de Turkse autoriteiten. Bij de ceremonie is onder meer de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl