di 16 januari 2018, 09:00 uur

Geen dienstplicht Turkse Nederlanders

De militaire dienstplicht in Turkije voor Turkse Nederlanders moet verdwijnen. Dat vind een meerderheid van de Tweede Kamer.
Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken moet daarom spoedig met de Turkse regering overleggen over ontheffing van de dienstplicht voor deze mannen.

Dat schrijft De Stentor. “Ik wil dat Turken die hier wonen zich volledig op Nedeland kunnen richten”, zei VVD-kamerlid Henk Kamp gisteravond in een uitzending van het tv-programma Netwerk. Volgens PvdA-kamerlid Angelien Eijsink is ontheffing vooral urgent voor mannen die bij de politie of defensie werken.

In Nederland zijn zo’n 70.000 Turkse mannen dienstplichtig. Tot 1996 was het voor hen voldoende de dienstplicht in Nederland te vervullen. Sinds in Nederland de dienstplicht is afgeschaft moeten zij in het Turkse leger hun dienstplicht voldoen of deze afkopen. Dat kost 5112 euro.Er zijn 6 reacties

 1. isak
  Geplaatst op 22 maart 2007 om 1:21 pm uur.

  ik wil ook niet naar turkije voor mijn dienstplicht wand ik heb niet zo veel geld ook al moet ik het doen zo veel geld kan ik niet bijelkaar brengen ik woon hier dus waarom zo veel geld om dienstplicht dat vind ik maar niks.ik hoop dat het dienstplicht word opgeheven en het bedrag ook dus alvast bedankt.

 2. Hikkie
  Geplaatst op 23 maart 2007 om 3:43 pm uur.

  isak, dienstplicht afschaffen? Leger is grondwettelijk het belangrijkste orgaan van Turkije! Het beschermt het land voor de religekken! Dus is onmogelijk! Laat NL hem maar weer invoeren. Daarbij is het een prima instrument om meer discipline op te leggen! Hou je een hoop jongeren die niet willen studeren van de straat!

 3. isak
  Geplaatst op 3 september 2007 om 10:22 am uur.

  ik heb geen moeite met het doen van mijn dienstplicht maar het bedrag is een hoop daar door had ik mijn gezeg gedaan alvast bedankt

 4. mURAT
  Geplaatst op 4 september 2007 om 9:43 am uur.

  kardesim!!!! anayasa maddesine gore hur turk erkek vatandasi askerligini yapmak hakkkidir ve gorevidir. senin anliyacagin hakkini kullanmak istemiyorsan gorevini sike sike yapacan. eger yinede yapmak istemiyorsan turk vatandasligindan cik. zor birsey degil yani. eger yasin 65e geldiginde (mesela) sen yine de turkvatandasi olmak istiyorumdersen vede olursan 15 ay askerligini yapmak zorundasin, cunki turkvatandasisisin. miktar 5112 euro. eger 21 yasinda askerligini yapmis olsaydin heb je nog 17 jaar de tijd om het geld af te lossen. 5112 : 17= 300€ senede yapar. buidevirde 300€ senede biriktiremessen yuh sana yani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl