do 18 januari 2018, 06:50 uur

Rode Kruis: meer Turkse vrijwilligers

Het Nederlandse Rode Kruis wil allochtone vrouwen meer bij haar activiteiten betrekken. Zo gaat de grootste vrijwilligerorganisatie van Nederland onder meer vrijwilligers van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse afkomst werven, coachen en inzetten binnen lokale Rode Kruis afdelingen.

Het Nederlandse Rode Kruis neemt deel aan het project Duizend en een kracht, een project waarin overheid en maatschappelijke organisaties vrouwen uit etnische minderheden stimuleert om vrijwilligerswerk te verrichten. Daarmee worden zij actief in de samenleving en vergroten zij hun kans op betaald werk.

Gisteren in de Paleiskerk in Den Haag, tijdens Internationale Vrouwendag en in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima en drie ministers ondertekenden een aantal ministeries een convenant met de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen en Breda.

Bijeenkomst vrouwendagEr zijn 2 reacties

 1. Sonja Cinar
  Geplaatst op 12 maart 2007 om 11:43 am uur.

  Hallo,

  Mijn naam is Sonja Cinar ik ben projectleider verkleuring voor het Nederlandse Rode Kruis. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis of over onze activiteiten dan kun je mij bellen op 0610501604 of per mail scinar@redcross.nl

 2. SdomHEID
  Geplaatst op 9 april 2008 om 4:46 pm uur.

  wtf is dit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl