ma 18 december 2017, 15:47 uur

Ruzie met Turkije over ‘lek’ bij politie

Omdat er vertrouwelijke politie-informatie is gelekt aan Turkije loopt een aantal onderzoeken naar de georganiseerde misdaad in Nederland en Turkije gevaar. Dat blijkt uit vertrouwelijke correspondentie die in het bezit is van NRC Handelsblad. Dit meldt de krant zaterdag.

De informatie is volgens de AIVD gelekt door een Turkse tolk die inmiddels is ontslagen. Het gaat onder meer om het onderzoek naar de verdachten van de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra en een onderzoek naar de mogelijke heroïnehandel van Nedim Imaç, de onlangs vermoorde voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor.

In beide onderzoeken was de hulp nodig van de Turkse autoriteiten. In de NRC reageert een hoge Turkse politiefunctionaris verrast op het verwijt dat er informatie zou zijn gelekt. ,,Ik weet dat er problemen zijn met deze tolk, maar dat hij onrechtmatig vertrouwelijke informatie zou hebben verstrekt aan Turkije is nieuw voor mij.”Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl