do 18 januari 2018, 14:41 uur

Turkije inspecteert bij al-Aqsamoskee

Turkije gaat de Israëlische graaf- en bouwwerkzaamheden naast de islamitische heiligdommen van de Rotskoepel- en de al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem inspecteren. De Turkse premier Erdogan zei donderdag dat zijn Israëlische collega Olmert daarmee heeft ingestemd.

Er is in de islamitische wereld en vooral in Palestina grote beroering ontstaan over bouwwerkzaamheden vlak naast en onder de al-Aqsamoskee. Palestijnen hebben fel betoogd tegen de Israëlische ,,ondermijning” van het Haram ash-Sharif, het Verheven Heiligdom.

De Joodse staat verricht er ook opgravingen die niet zijn stilgelegd. De bouw van een nieuwe stenen oprit is wel onderbroken mede als gevolg van de ophef.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl