wo 17 januari 2018, 04:18 uur

Nieuwe Kerk past tekst Turkije aan

De Nieuwe Kerk in Amsterdam heeft de catalogus van een tentoonstelling over Istanbul aangepast. Turkije eiste dat. De gewraakte teksten gingen over de geschiedenis van de stad en waren door Nederlandse wetenschappers geschreven.

Passages over homoseksualiteit en over de Koerden in Istanbul zijn veranderd. Een verhaal over de genocide in Armenië is niet geplaatst, omdat de auteur niet wilde toegeven aan de Turkse eisen.

Volgens een woordvoerder van de Nieuwe Kerk is het normaal dat Turkije invloed had op de tentoonstellingsteksten. De Turken hebben veel kunstvoorwerpen uit Istanbul aan de Nieuwe Kerk uitgeleend.Er is 1 reactie

  1. serdar
    Geplaatst op 13 februari 2007 om 3:31 pm uur.

    Koerden in istanbul, is inderdaad pas een recent verhaal…weinig in de geschiedenis (de periode waar de tentoonstelling over gaat) hard te maken…

    homoseksualiteit wordt natuurlijk weer zoveel mogelijk ontkent…ondanks de rijke homoliteratuur van de Divan-Edebiyati en de vele schilderijen en miniaturen (van het Topkapi paleis) in en over de Hamam’s van istanbul…Ik snap niet wat het probleem is wanneer het bestaan daarvan (erkend in alle Turkse geschiedkundige bronnen en dus ook de kunstvoorwerpen) ook in een hedendaagse boek over de tentoonstelling wordt bevestigd???????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl