vr 24 november 2017, 23:16 uur

Reis Turkse schrijver Pamuk afgelast

De Turkse schrijver Orhan Pamuk zal vandaag (donderdag) zijn eredoctoraat niet persoonlijk in ontvangst nemen aan de Katholieke Universiteit Brussel (KUB). Volgens Duitse mediaberichten heeft hij zijn reis afgelast na doodsbedreigingen.

“De uitreiking gaat wel door”, zegt decaan Martine De Clercq van de faculteit Letteren. “We zien het als een statement, een teken van onze steun.” De literaire agent van Pamuk gaf geen duidelijke reden op voor zijn afwezigheid, maar volgens de Duitse krant Kölner Stadt Anzeiger vreest de auteur een aanslag.

Recent werd zijn vriend, de Turks-Armeense journalist Hrant Dink, vermoord. Ook Pamuk zelf werd met de dood bedreigd schrijft de Belgische site Nieuwsblad.be.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl