ma 18 december 2017, 21:25 uur

Tiger Award naar Turkse film

De film Bayrak (The Flag) van Köken Ergun (Turkije) is één van de winnaars van de Tiger Awards voor korte films. Ook de films Video Game van Vipin Vijay (India) en Hinterland van Geoffrey Boulangé (Frankrijk) vielen in de prijzen.

De regisseurs kregen hun prijs, een bedrag van 3000 euro, maandag uitgereikt op het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

The Flag is deel twee van een serie videowerken over Turkse nationale ceremonies. Dit werk werd opgenomen tijdens Kinderdag op 23 april, een feestdag waarop de vorming van het Turkse parlement en het officiële einde – in 1920 – van het Ottomaanse rijk wordt gevierd.

Kinderen voeren hierbij pompeuze patriottische rituelen uit die zijn bedacht door ouderen. Met de burgemeester en gouverneur van Istanboel als gastheer en onder leiding van een hoge militair brengen de scholieren gedichten ten gehore en leggen ze een eed af waarbij patriottisme verwordt tot ultranationalisme.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl