zo 17 december 2017, 03:13 uur

Controverse rond nieuwe wereldschool

De minister van Onderwijs gaf deze week subsidie aan een school die volgens haar de integratie bevordert. Maar de leerlingen zijn er bijna allemaal van Turkse afkomst. „Zo’n school moet je niet willen” zeggen critici in het NRC Handelsblad.

De school is nog geen ideaal voorbeeld van integratie zeggen ze. Want op de school zitten vrijwel alleen leerlingen van Turkse afkomst. Turkse Nederlanders, strak in het pak, waren donderdag dan ook veruit in de meerderheid bij de opening.

Bij andere scholen in Rotterdam is verzet ontstaan tegen de nieuwe ‘wereldschool’. Willem Vonk, rector van het Citycollege Fransiscus in Rotterdam, vindt het „volstrekt belachelijk” dat het Cosmicus subsidie krijgt. „Er zitten bijna alleen Turken op deze school. Dat bevordert niet de integratie, maar de segregatie.” „Deze school is helemaal georiënteerd op de Turkse cultuur”, zegt Jan Kweekel, rector van het Melanchthon college.Er zijn 2 reacties

 1. semra
  Geplaatst op 27 januari 2007 om 7:40 pm uur.

  Cogunlugu Turklerden olusan bir okulda cocuklarin basarilarindan suphem yok.Boyle basarili cocuklar yuksek okulara gidicekler,azinlik cogunluk hepbir arada gorev alicaklar, bu ortamin bir parcasi olacaklar.Peki bu nasil olucak?Ayri bir dunyanin insanlari gibi yabancilasmiyacaklarmi?Mademki dunya okulu her kulturden cocuklardan olusan bir okul olsaydi daha iyi olucakti bence.Bu cocuklarin kafalarini bilgiler ile doldurup sonradan zorluklarla tek baslarina anlayamadiklari bir ortama yanliz birakmaktir bence.

 2. serdar
  Geplaatst op 28 januari 2007 om 3:28 pm uur.

  ach ja, cosmicus…
  al jaren beweren zij binnen studentenkringen en universitaire krinen te zeggen dat zij’wereldbrgers zijn en een niet-turkse organisatie zijn en niet politiek of religieus t zijn, maar vanaf het begin al zij het mensen die aangeslote zijn bij de NURCU beweging…raar/vaag clubje. Niks mis met Nurcus hoor; maar waarom zo geheimzinnig daarover doen..

  ze gingen zelfs zo ver dat ze bij nieuwe leden thuis het boekenkast controleerden op wat voor literatuur er werd gelezen…tjah; wereldburgers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl