do 18 januari 2018, 06:46 uur

Opleidingen ROC Eindhoven in Turkije

Het ROC Eindhoven start volgende maand met opleidingen in Turkije. Het gaat om de School voor Volwasseneneducatie die daar onder andere taalcursussen gaat aanbieden. Volgens de instelling is het het eerste Nederlandse ROC met zo’n project in het buitenland.

Een half jaar geleden heeft een delegatie van ROC’ers een bezoek gebracht aan Turkije schrijft het Eindhovens Dagblad. Met name in de stad Adana bleek veel interesse voor een eventueel Eindhovens initiatief. Tot verrassing van het ROC leverde een onderzoek honderden belangstellenden op. Adana telt circa een miljoen inwoners en is een centrum voor zuid- en midden-Turkije. Veel Zuidoost-Brabanders van Turkse afkomst zijn afkomstig uit dat gebied.Er zijn 4 reacties

 1. delidolu
  Geplaatst op 7 januari 2007 om 6:21 pm uur.

  sorry maar de meeste inwoners van zuid oost brabant komen niet uit adana maar uit het noord oosten van Turkije, Ardahanlilar ook wel Posof genaamt

 2. serdar
  Geplaatst op 8 januari 2007 om 12:04 pm uur.

  das niet waar!

 3. Rehber
  Geplaatst op 8 januari 2007 om 8:23 pm uur.

  Nou…als we het over zuid-oost brabant hebben dan zou ik inderdaad aan de provincie Ardahan denken met als gemeente Posof. En daarna heb je nog veel mensen uit de zwartezee gebied, en natuurlijk mensen uit midden Turkije zoals; Kayseri, Yozgat en Sivas. Dus eerlijk gezegd zou ik als laatst aan Adana denken omdat er vrij weinig aantal inwoners afkomstig zijn van de provincie Adana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl