ma 18 december 2017, 21:26 uur

Levenslang voor eerwraak in Turkije

Turkse rechtbanken straffen steeds strenger in zaken waar sprake was van eerwraak. Zaterdag berichtten Turkse media dat een man uit Bursa levenslang heeft gekregen omdat hij zijn 28-jarige dochter heeft doodgeschoten. Zij zou de familienaam te schande hebben gemaakt.

De uitspraak past volgens waarnemers in een strenger Turks strafrechtelijk regime, waarbij zaken als eerwraak meer aandacht krijgen en ook strenger worden bestraft. Turkije wil met dit soort hervormingen de weg effenen naar een EU-lidmaatschap.

Volgens kranten in Turkije is in de provincie Van een doodgeschoten moslimgeestelijke gevonden, die een relatie zou hebben gehad met een 24-jarige vrouw. Hij zou de vrouw zwanger hebben gemaakt.

De vrouw is door de familie en de autoriteiten naar een veilige plaats gebracht. In haar woonplaats is recent een 15-jarige meisje vermoord door een familielid omdat het kind zwanger was van een getrouwde man. De media berichtten dat in de regio intussen al meer meisjes en vrouwen in soortgelijke omstandigheden bescherming hebben gezocht en gekregen.Er is 1 reactie

  1. serdar
    Geplaatst op 27 november 2006 om 12:02 pm uur.

    goede ontwikkeling…

    jaarlijks in Turkije bijna 100 gevallen van eerwraak met in de meeste gevallen ook eermoord!!!

    dat patriarchale cultuurtje van ‘at-avrat-silah- leidt dus in veel gevallen tot een uitleg van de vrouw als bewaker van de eer van de man (tussen haar benen wel te verstaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl