di 16 januari 2018, 08:56 uur

Pausbezoek Turkije is oecumenisch

Het pausbezoek aan Turkije eind deze maand staat meer in het teken van de oecumene dan van de dialoog met de islam. Dat heeft kardinaal Walter Kasper, president van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid onder de Christenen, gezegd tegenover Radio Vaticana.

Met de term oecumene wordt gewoonlijk een groeien naar religieuze eenheid aangeduid. In de brede betekenis kan dit gezien worden als een streven naar wereldwijde religieuze eenheid.

Kasper: “We willen opnieuw uiteenzetten dat men de interreligieuze kwesties niet ten koste mag laten gaan van de oecumenische kwesties. We kunnen de interreligieuze kwesties slechts dan zinvol behandelen als de Kerken zich gezamenlijk presenteren, als eenheid de discussie aangaan en zich niet elkaar laten drijven.”Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl