ma 18 december 2017, 21:30 uur

Mogelijk ROC-vestiging in Turkije

Een Turks raadslid in Deventer kijkt of het mogelijk is in Turkije een vestiging van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) te openen. Wellicht ziet een Turkse ondernemer er brood in, schrijft De Stentor, want het lijkt rendabel.

Migranten die naar Nederland willen komen, moeten vanaf maart in het land van herkomst een inburgeringsexamen afleggen. Ze moeten op een ambassade of consulaat een examen gaan afleggen dat de kennis van de Nederlandse taal en samenleving toetst. Dat gebeurt in het Nederlands via een telefonische verbinding met een computer met spraakherkenning.

De inburgeringstoets vanuit Turkije gebeurt op dit moment in de Nederlandse ambassade in Ankara. Maar ook in Deventer biedt het ROC de voorbereidingscursus op de telefonische inburgeringstoets.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl