wo 17 januari 2018, 04:10 uur

Turkije wil helpen met orde in Irak

De Turkse premier Recept Tayyep Erdogan heeft donderdag zijn Iraakse ambtgenoot Nouri al-Maliki hulp aangeboden bij het opleiden van militairen en politieagenten, om de stabiliteit in het buurland te vergroten.

De Belgische krant de Standaard schrijft dat Erdogan verder zei dat er een plan moet komen om te verzekeren dat de noordelijke Iraakse stad Kirkuk, die even ten zuiden van de autonome Koerdische regio in Irak ligt, etnisch gemengd blijft. Turkije vreest dat de Iraakse Koerden Kirkuk bij die regio willen inlijven, om uiteindelijk een zelfstandige staat te kunnen stichten. Dat zou de Turkse Koerden maar aanmoedigen om in opstand te komen tegen Ankara, denkt Turkije.

Turkije is ook bang dat de etnische en sektarische spanningen in Irak tot een burgeroorlog zullen leiden. De Turkse minister van buitenlandse zaken Abdullah Gül zei eerder deze week dat het uiteenvallen van Irak.Er is 1 reactie

  1. Ara
    Geplaatst op 1 februari 2007 om 3:41 pm uur.

    eerder chaos dan orde zou je bedoelen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl