wo 17 januari 2018, 05:52 uur

Turkije viert nationale feestdag

In Turkije heeft vandaag de viering van de 83e verjaardag van de republiek Turkije plaatsgevonden. De ‘Dag van de Republiek’ valt jaarlijks op 29 oktober. Het moderne Turkije begon met de stichting van de republiek op die dag in 1923 (de republiek was al uitgeroepen op 2 januari 1921) op het van het Ottomaanse rijk overgebleven Turkse grondgebied, met Mustafa Kemal Atatürk als eerste president.

Elk jaar wordt bij het graf van Atatürk, die stierf in 1938, een bloemenkrans gelegd door de huidige president en er wordt een minuut stilte gehouden. Daarna wordt het volkslied gespeeld.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl