zo 17 december 2017, 22:31 uur

Aardbeving in noordwesten van Turkije

Een aardbeving met de kracht van 5,2 op de schaal van Richter heeft vrijdag de bewoners van Istanboel en andere steden in het noordwesten van Turkije opgeschrikt. Volgens de eerste gegevens van de overheid raakte niemand gewond, aldus de Turkse televisie.

Het epicentrum van de aardschok bevond zich ten zuiden van de Zee van Marmara in de provincie Balikesir. Daar zijn een minaret van een dorpsmoskee en twee lemen huizen ingestort, meldde het persbureau Anadolu onder aanhaling van de politie. Andere schade is niet bekend.

Omdat zeven jaar geleden bij een zware aardbeving van 7,4 op de schaal van Richter meer dan 18.000 mensen omkwamen, wordt gevreesd dat er aan de Zee van Marmara in een niet zo verre toekomst een nieuwe zware aardschok kan volgen, die ook voor Istanboel rampzalige gevolgen kan hebben.Er zijn 3 reacties

 1. serdar
  Geplaatst op 22 oktober 2006 om 4:58 pm uur.

  die grote, die ene die in het verleden van constantinopel, Byzatium en istanbul voor dood en verderf heeft gezorgd, die komt nog…

  helaas, het is moeilijk toe te geven, maar istanbul zal niet zo mooi blijven als het nu is…

  om de 200 jaar komt ie terug!

 2. Hasan
  Geplaatst op 24 oktober 2006 om 7:23 am uur.

  Twee jaar geleden was er een docu op de tv. Er werd gezegd dat er binnen een paar jaar een enorme aardbeving zal komen. Ik heb toen de meteorologische dienst gebeld om te vragen of het niet een beetje paniekvoetbal was, maar zij beaamden het. De klap komt binnenkort. Maar niemand weet wanneer.

 3. annemiek
  Geplaatst op 25 oktober 2006 om 10:38 pm uur.

  Ik heb deze docu ook gezien, en idd het zal een hele zware aardbeving gaan worden.
  Schrok dan ook dat ik nu de berichtgeving zag dat er een aardbeving van 5,2 op de schaal van richter was geweest. Ik hoop dat die hele grote nog heel lang mag uitblijven maar vind dat de turkse bevolking toch gewaarschuwd zou moeten worden dat dit ooit in de toekomst kan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl