ma 18 december 2017, 17:46 uur

Turks omroeporgaan: Franse boycot

De raad van toezicht op de Turkse radio en televisie heeft donderdag aanbevolen niet langer Franse films, tv-programma’s en muziek uit te zenden. De oproep is een reactie op de goedkeuring door de Franse Nationale Assemblee van een wetsvoorstel om ontkenning van de Turkse genocide op Armeniërs strafbaar te stellen.

De raad zegt dat eenstemmig is besloten de aanbeveling pas in te trekken als Frankrijk het wetsvoorstel volledig van de agenda haalt. Franse mediaproducten zijn goed voor ongeveer 10 procent van de content op de Turkse radio en televisie, aldus de raad. Een woordvoerder van de raad, Saban Sevinc, zei dat in Turkije alleen Turkse en Amerikaanse films populairder zijn dan Franse films.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl